Hurts potřetí v Praze, a to s novou deskou

Praha – Britské synthpopové duo Hurts se ve svých nažehlených sáčkách již počtvrté ukáže v Česku. Poslední březnový čtvrtek totiž vystoupí v pražském klubu Lucerna Music Bar. Do té doby pánové slíbili vydat nové album, které chtějí naživo přehrát právě i zdejšímu publiku. Jako ochutnávku z budoucí desky Exile vypustili už druhý singl Miracle, jenž si můžete poslechnout pod článkem.

S debutem Happiness „odrovnali“ početnou skupinku milovníků bolestného a melancholického popu – "Štěstí" se totiž prodalo zhruba dva miliony kusů. Jedenáctistopová nahrávka tak kapelu vmžiku vystřelila mezi nejrychleji prodávané britské formace roku 2010. 

Vzhledem k tomu, že se vstupenky na předchozí akce v hlavní metropoli rychle vyprodaly, můžou Hurts očekávat obdobný zájem i potřetí. Mimopražské publikum mohlo dvojici vidět na festivalu Sázavafest.

Hurts/zleva: Adam Anderson, Theo Hutchcraft
Zdroj: Isifa/GettyImages/Dave Benett

Adam Anderson a Theo Hutchcraft se přitom seznámili za tak podivných okolností, že jen těžko mohli předpovědět svůj kolosální úspěch. Oba budoucí členové Hurts se potkali před nočním klubem v momentě, kdy jejich přátelé skončili v pouliční rvačce. Adam s Theem ale byli podle svých slov moc opilí na to, aby se do ní zapojili, a tak se spolu začali raději bavit o muzice. Brzy zjistili, že mají obdobný vkus a posléze se vrhli ke spolupráci, ačkoliv zpočátku jen přes emailovou síť.

Tři roky se plácali v nepříliš výrazných kapelách, takže teprve v roce 2009 pod nynějším názvem natočili amatérské video k písničce Wonderful Life, které zhlédlo přes dvacet milionů lidí. A pak už to šlo jako na drátkách… 

Datum vydání připravovaného CD je stanoveno na 13. ledna. Naváže novinka Exile na úspěchy své předchůdkyně? K posouzení slouží prozatím singly The Road a výše zmíněná Miracle.