Barbra Streisandová vystoupí po 36 letech na Oscarech

Los Angeles – Prestižní ceny Oscar se blíží a pořadatelé poodhalují víc a víc detailů o průběhu slavnostního večera. Novinkou je, že na slavnostním ceremoniálu vystoupí po víc než třiceti letech herečka a zpěvačka Barbra Streisandová. Udílení cen Akademie filmového umění a věd se bude konat na konci února v Dolby Theater.

Sedmdesátiletá umělkyně a zároveň držitelka tří zlatých sošek vystoupí na speciálním večeru podruhé. Nejcennější hollywoodskou trofej si odnesla už v roce 1968 za hlavní ženskou roli v muzikálu Funny Girl. Na další ocenění, tentokrát za píseň ze snímku Zrodila se hvězda, si Streisandová musela počkat skoro deset let. Evergreen se stal jedním z jejích největších hitů v kariéře.    

Akademici rodačku z New Yorku nominovali celkem sedmnáctkrát, třeba za hlavní roli po boku Roberta Redforda ve filmu Takoví jsme byli nebo za další film Dvě tváře lásky. „Mám velkou radost, je to už podruhé, co jsem byla nominována - tedy jako skladatelka, jako herečka vlastně taky, už se mi to plete,“ zažertovala na ceremoniálu v roce 1977.

Streisandovou však uctí také ceny Charlese Chaplina, na nichž převezme cenu za celoživotní dílo.

Barbra Streisandová vystoupí na letošních Oscarech (zdroj: ČT24)