20 let punk rocku a sebeironie: Horkýže Slíže slaví kulatiny

Bratislava - Horkýže Slíže vyrážejí na turné - 14. března se slovenská kapela ukáže také v Česku, konkrétně v Ostravě. Čeká je totiž oslava dvaceti let na scéně. Sestava slibuje, že na koncertech zazní téměř třicítka skladeb ze všech etap její historie. Tentokrát prý nenechají nic náhodě a avizují originální nápaditou scénu, která kreativně využije nejnovější technická zařízení.

V největší halové verzi bude použit rozsáhlý světelný park čítající na 150 různých reflektorů, efektů a dalších prvků i dvě pohyblivá projekční plátna. Scéna návštěvníky zavede třeba do katedrály, hlavní motivy budou však zdobit prvky z kouzelného karavanu, jejž fanoušci důvěrně znají z přebalu posledního alba St. Mary Huana Ganja.

Podle managementu skupiny půjde o její největší turné vůbec. Aparatutu poveze jedenáct vozů, včetně dvou kamionů, a celý tým bude čítat přes třicet lidí odlišných profesí.

„Slíže nechtěli podcenit ani produkční zázemí. A to, co se chystá, nemá v České republice obdoby. Takhle to prostě dělá málokdo a osobně se na výsledek moc těším, i když už teď vím, že to nebude s instalacemi této scény a koordinací všech technických složek vůbec lehké. Samozřejmě to ale zvládneme. Kvůli vizuálním doplňkům bude muset cestovat extra kamion navíc plus speciálně vyškolení lidé na obsluhu,“ prohlašuje sebevědomě Jan Lippert, jenž turné připravuje.

Kapela se na akci připravovala dva roky. Skupina vznikla v době rozpadu Československa a vzniku našich dvou republik, přesto ale oslovila širokou skupinu v Česku, a tak ji domácí publikum bez potíží vzalo za svou.  

Vrcholem turné bude koncert v pražské Incheba Aréně 27. března, Horkýže Slíže ale budou s koncertováním a sjížděním republiky pokračovat až do června. Matadorům bude předskakovat slovenská banda Dilemma i spřátelená česká zpěvačka GyGy se svým rockovým projektem.