Ženské, motorky, hulení. Divokej Bill dokončuje desku i pauzu

Nouzov - Typicky „billovskou“ směsí folku, rocku a keltské hudby prý bude nová deska skupiny Divokej Bill. Album s názvem 15, které odkazuje k výročí vzniku kapely, právě dokončuje ve studiu ve středočeském Nouzově. Po loňské koncertní pauze se v květnu vrátí na tuzemská pódia. Ale spíš piánko.

V září 2011 odehrál Divokej Bill svůj tisící koncert, bylo to v Úvalech u Prahy, kde skupina vznikla a má svoji zkušebnu. Jubilejní koncert tehdy završil na více než rok koncertní činnost kapely v České republice. „Hráli jsme jako zběsilí a do toho natáčeli desky, to nejde dlouho vydržet. Já jsem navíc typ skladatele, který potřebuje klid, nenapíšu celé album na hotelovém pokoji,“ vysvětlil frontman Divokýho Billa Václav Bláha.

„Na webu se na nás objevují dva názory. Jedni nám vyčítají, že hrajeme pořád to samé, a druzí nás žádají, abychom hráli to, co doteď. My to ani jinak neumíme, i když tam určité nové postupy díky producentovi Pavlu Karlíkovi jsou,“ prozradil o nové desce. „Pavlova role na tomto albu je nezastupitelná nejenom v jeho hudební části, ale i textech. Jejich náměty jsou tradiční - ženské, pití, motorky, hulení, láska a čertíci,“ doplnil. Vedle něj tentokrát výrazněji na album přispěli také kytarista Roman Procházka a zpěvák Štěpán Karbulka.

Album 15 s jedenácti novými skladbami vyjde v dubnu, první singl Vstávej už mohli slyšet fanoušci v koncertní verzi. Kapela jej plánuje představit na turné po patnácti tuzemských městech. Začne 11. května v Jihlavě a skončí 29. června v Plzni. S účastí na velkých letních festivalech kapela nepočítá. „Chceme se soustředit na naše turné. Na festivalech si nás fanoušci užijí příští rok, už jsme se s některými dohodli,“ přislíbil alespoň Bláha.