Vánoční nadílka? Elton John přijede v prosinci do Prahy

Praha - Modla britského popu Elton John nadělí svým českým příznivcům vánoční dárek. 18. prosince letošního roku totiž vystoupí v O2 areně. Do Prahy se zpěvák vrátí po třech letech. Spolu se svou kapelou slibuje průřez svou mnohaletou úspěšnou kariérou.

Elton John - jméno, které na bristkých ostrovech znají i kojenci v kočárkách. Klavírista patří mezi nejúspěšnější sólové umělce populární hudby. Složil stovky hitů, prodal víc jak dvě stovky milionů desek, za skladbu k filmu Lví král obdržel dokonce Oscara a jednu ze svých písní kdysi věnoval i princezně Dianě.

Jeho soukromá sbírka cen je dozajista pozoruhodná: 6 cen Grammy, 4 Brit Awards, Zlatý Glób a Tony Award. Časopis Rolling Stone jej pasoval na 49. příčku listu stovky nejlepších umělců všech dob. Mezi jeho nejznámější skladby patří např. Rocket Man, Candle in the Wind, Your Song nebo Tiny Dancer.

Elton John
Zdroj: ČT24/Stránky Eltona Johna

Nositel Řádu britského impéria pravidelně podporuje charitativní akce, sám dokonce založil nadaci na pomoc nemocným s ADIS a coby známý gay bojuje za legalizaci sňatků osob stejného pohlaví.

Z původního jména Reginald Kenneth Dwight se v roce 1972 přejmenoval na Eltona Herculese Johna. Prostřední jméno však prý používá velkmi zřídka.

Naposledy se v Česku ukázal v červnu 2010, kdy vyprodal O2 arenu. Jeho první vystoupení se ale odehrálo už v roce 1984 v tehdejším Paláci kultury.