Středy na AVU: Malý třesk - vínek vzpomínek Radka Váni

Středy na AVU, dlouhodobý přednáškový cyklus Akademie výtvarného umění v Praze pro veřejnost, se už druhý semestr za sebou věnují historii kurátorství u nás. Všechny přednášky můžete opět sledovat v přímém přenosu a o den později i ze záznamu na webu ČT24. Začátek je vždy v 18:00. 15. května k tématu přispěl kurátor Radek Váňa přednáškou nazvanou Malý třesk.

Anotace: Vínek vzpomínek kurátora Radka Váni na pražské galerie Velryba a Starter & Sorter, pro které připravoval program v 90. letech, a také na dobu, kdy umělců bylo ještě málo, optimismus se zdál přirozený a internet neexistoval. Na dekádu, ve které se všechno v podstatě tvořilo, svět se otevíral a zavíral a malba sloužila jako solidní základ. Radek Váňa posléze vedl galerii de Veemvloer v Amsterdamu, kde dnes působí na volné noze. Moderují: Ondřej Chrobák, Terezie Nekvindová.

Středy na AVU pořádá Vědecko-výzkumné pracoviště AVU ve spolupráci s Centrem nových strategií muzejní prezentace při MG v Brně. Kde a kdy: Aula Akademie výtvarných umění v Praze (3. patro), U Akademie 4, Praha 7; vždy od 18:00.

Středy na AVU - Malý třesk (zdroj: ČT24)

Následuje: 29. 5. debata Umělci jako kurátoři výstav nebo zakladatelé galerií.

Záznamy všech dosavadních přenosů z cyklu Středy na AVU najdete na následujícím odkazu:

Více o přenosech debat, přednášek, ale i divadelních představeních na webu ČT24 si můžete přečíst zde: