OBRAZEM: Svět knihy 2013

Praha - Pražské Výstaviště v Holešovicích okupují od 16. května tisíce knih. Do neděle 19. května se tu koná veletrh a literární festival Svět knihy. Chystáte-li se na něj, podívejte se, co vás čeká. Alespoń část všeho toho čtení, hemžení a nabízení prvního dne zachytil fotograf webu ČT24 Jan Langer.

Čestným hostem Světa knihy 2013 je Slovensko. Pod heslem Po(čítajte) s námi představuje náš soused své literáty a jejich díla a také něco pro fajnšmekry - současná slovenská ex libris:

Novinky za výhodnou cenu - v konkurenci bezmála dvou set stánků se prodejci snaží nalákat návštěvníky právě ke svému pultu. A podle front u pokladen nakladatelství Albatros se to slevami daří:

S lákadly vytáhl „do boje“ i stánek České televize. Zájem byl o trička s Večerníčkem i o autogramiádu ke knize Tajemství rodu, která v návaznosti na stejnojmenný pořad divákům radí, jak pátrat ve svém rodokmenu:

Rosteme s knihou, přesvědčuje kampaň Svazu českých knihkupců a nakladatelů, jejímž cílem je podpořit četbu. Náš fotograf zatím zachytil jen jednu, už odrostlou čtenářku:

Sál propagační kampaně Svazu českých knihkupců Rosteme s knihou
Zdroj: ČT24/Jan Langer

Nejen nové tituly dostaly na veletrhu prostor. Nakupovat v antikvariátu chce mnohdy smysl pro dobrodružství a orientaci, ale výsledek většinou stojí za to. Na veletrhu zorganizovali antikváři společný „supermarket“, knih v něm nabídli celou jednu „literární míli“:

Knihy dávno nejsou jen papírové. Ani na Výstavišti nechyběla expozice elektronických čteček a chytrých zařízení:

Prezentace elektronických čteček a chytrých zařízení
Zdroj: ČT24/Jan Langer

Někdy z knížek - papírových i elektronických - bolí hlava, někdy nohy:

Svět knihy 2013
Zdroj: ČT24/Jan Langer

A někdy přechází zrak. Na závěr trocha vkusné výzdoby:

Svět knihy 2013
Zdroj: ČT24/Jan Langer