Z Bocelliho Snu noci májové se posluchači nechtěli probudit

Praha - Dlouhotrvající ovace vestoje zakončily v pražské O2 areně sobotní vystoupení italského tenoristy Andrey Bocelliho. Nevidomý zpěvák po programu s názvem Sen noci májové třikrát přidával. Stejně jako při jeho posledním koncertu v Praze před osmi lety doprovázel Bocelliho Český národní symfonický orchestr pod taktovkou Marcella Roty.

Vystoupení mělo dvě části rozdělené přestávkou. V první zazněly skladby z Verdiho Nabucca, La traviaty, Rigoletta, Pucciniho Tosky a La Bohème. Usměvavý Bocelli sklidil vedle zpěvu potlesk také za tanec, který při La traviatě předvedl se sopranistkou Paolou Sanguinettiovou, s níž zazpíval několik duetů již na svém předchozím pražském koncertu v roce 2005.

Druhou část koncertu otevřel hostující pop-operní kvartet 4 Divas tvořený čtyřmi sličnými zpěvačkami. Tato část měla na rozdíl od klasické první popovější charakter. Za podpory světelných efektů a projekcí nabídl Bocelli nadšenému publiku skladby z alb Incanto a Passione. Posluchači se také dočkali Bocelliho hry na klavír, například v La Vie en rose z repertoáru Édith Piaf, s níž si za pomocí projekční plochy zazpíval virtuální duet. V přídavcích nechyběly velké hity jako Nessun Dorma nebo Time To Say Goodbye (Con Te Partiro). Návštěvníky koncertu vedle hudby potěšila i audiovizuální produkce.