Studenti AMU a VŠUP skrz na skrz mokří a pobavení

Praha - I přes značnou nepřízeň počasí začíná již 3. ročník multižánrového studentského festivalu SKRZ NA SKRZ. Cílem festivalu je nejen tvůrčí propojení vysokých škol DAMU, FAMU, HAMU a VŠUP a setkání studentů, ale i seznámení veřejnosti s šíří studentské tvorby a oslava konce letního semestru.

„Doražte, máme venku krytý stan k posezení, útulné vnitřní prostory a program na zahřátí. V 16:00 Zkroucení zlé ženy na letní scéně, 17:00 v Klubu HAMU přednáška prof. Jaromíra Havlíka - Revoltující hudební avantgarda počátku 20. století“," vzkazují organizátoři festivalu.

Předchozí ročníky festivalu proběhly na Střeleckém ostrově, tento rok zavede SKRZ NA SKRZ své návštěvníky přímo do prostor hudební fakulty AMU na Malostranském náměstí. Uvítá je letní scéna, tradiční koncertní prostory i skrytá zahrada. Další novinkou obohacující pestrý program (koncerty, taneční projekty, divadelní představení, filmy, multimediální performance) budou přednášky známých osobností ze světa hudby, filmu a divadla a výstava prací studentů VŠUP, připravená přímo pro festival.

Jak už je na tomto festivalu zvykem, nebude chybět ani několik kulinářských stánků a dobrá atmosféra, kterou studenti umí navodit.

„Různé umělecké disciplíny se od počátku vzájemně ovlivňují, obohacují a inspirují, někdy se bez sebe ani nemohou plnohodnotně rozvinout. Pro všechny zájemce umění - zejména studenty – je tedy užitečné mít povědomí nejen o „tom svém“, ale o světě umění jako neoddělitelně provázaném celku. Hledání kontextů, dialogy tvůrců s rozdílným typem imaginace a jiným přístupem k tvorbě – to vše může vést ke vzniku jedinečných děl,“ doplňují pozvánku organizátoři.

SKRZ NA SKRZ, festival studentů uměleckých škol AMU a VŠUP v pátek 31. 5. a v sobotu 1. 6. 2013. Vstup na festival je volný.