Sedláček: Dědictví II je o chlastu a stárnutí

„Bolek už nemůže hrát, že je všechno před ním a že může začít znova, už je to zralý muž,“ vysvětluje Robert Sedláček, který převzal režisérskou štafetu od Věry Chytilové, že pokračování jejího filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag nemůže a nebude stejné.

Dvojka by se v kinech měla objevit v únoru příštího roku. Začne pohřbem Vlastičky, první klapka ale padla na konci května u Sedlčan, kde Bolek Polívka s Arnoštem Goldflamem kupovali zámek. „Je to scéna obchodního vyjednávání. Bohuše zavál život mezi zbohatlíky, kteří se krátce předtím dostali do problémů a snaží se je vyřešit na jeho účet,“ prozradil režisér Robert Sedláček při natáčení na zámku Skrýšov.   

Hlavnímu hrdinovi Bohušovi přibyly starosti, kilogramy i děti. „Místo baretky má klobouk a je o dvacet let starší,“ poznamenal představitel Bohumila Stejskala Bolek Polívka. Ztráta Vlastičky ho po sedmileté abstinenci zase přivede k flašce a začne prý velká jízda, během níž se zamiluje do herečky, přijde o několik milionů a málem i o vnuka, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí a nakonec pod tlakem dcery (Anna Polívková) a přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) najde dobrovolně klid v protialkoholní léčebně.

Reportáž z prvního natáčecího dne (zdroj: ČT24)

Natáčet bude Sedláček Dědictví II do srpna v okolí Prahy a Brna s herci známými z prvního filmu i s novými: kromě zmíněných s Karlem Heřmánkem, Robertem Jaškówem, Karlem a Marianem Rodenovými, Miroslavem Donutilem a také Karlem Gottem.