Cvakněte si o víkendu - v Praze a Českém Krumlově

Praha / Český Krumlov - Je jedno, do kterého ze zmíněných dvou měst to máte blíž, důležité je, jestli jste fanoušek fotografování. Právě na ně totiž míří hledáček dvou samostatných akcí, které se konají o víkendu, obě poprvé - FotoMaraton a Open Air Foto Festival.

FotoMaraton není ve světě ani u nás úplnou novinkou. Kromě foťáku je k němu třeba také dobrá „muška“ a stopky, protože jde o akci časově omezenou a soutěžní. Úkolem soutěžcích je nafotit za pět hodin šest témat v zadaném pořadí. Fotomaratonů se v následujících měsících koná několik - jako první pražský o tomto víkendu, konkrétně 8. června, začátek je už v 10:30; následuje 15. června brněnský a 14. září v Kašperských Horách šumavský. Informace o všech najdete na stránkách projektu.

Možnost ulovit si zajímavý snímek dá 8. a 9. června fotografům také Open Air Foto Festival v Českém Krumlově. „Fotofestival, kterým bude žít celé město, ukáže možnosti, co všechno a jakým způsobem lze vyfotit, ať už jen občas fotíte mobilem, začínáte s fotoaparátem, jste amatérský fotograf, poloprofík, anebo jen tak hledáte rozmanitý festival, na kterém strávíte celý víkend a kde bude neustále co objevovat,“ představuje pilotní ročník za pořadatele Jiří Macháček.

Návštěvníci se prý mohou těšit na desítky fotografických příležitostí pod vodou, u ohně, nebo na svatbě, úvodní ročník je zaměřen na člověka. Focení si lidé mohou vychutnat všemi smysly, tvrdí pořadatelé, tedy také při přednáškách a workshopech. Zajímá-li vás českokrumlovská akce víc, podívejte se na její podrobný program.