Karel Janák zná 10 pravidel, jak sbalit holku

Prozradí je v novém filmu, který začne natáčet po prázdninách. Půjde o další rozvernou komedii o lásce a bláznivém mládí, jen hlavní hrdina není tentokrát ani rafťák, ani snowboarďák, vlastně sport je pro něj celkem vzdálená planeta. Marek (Matouš Ruml) je totiž zapálený do astrofyziky. Tedy jen do doby, než se mu zapálí i lýtka…

Když mladému vědátorovi překříží dráhu dívka jeho snů, zamiluje se tak beznadějně, že není schopen myslet na nic jiného. Markovi kamarádi spolu s jeho otcem, majitelem vydavatelství, začnou připravovat strategii, díky které by se Markovi mohlo podařit objekt své touhy získat – samozřejmě o své pomoci Markovi neřeknou.

Pro zápletku je celkem podstatné povolání Markova otce, které mu umožňuje synovi podstrkovat knížky na téma „jak získat ženu“. Dokonce ho přihlásí na kurz dívčí psychologie. „Fascinují mě ta kvanta příruček a návodů, jak snadno získat jakoukoliv ženu. Jsou to technické plány na něco tak složitého, jako jsou lidské vztahy. Jde to vůbec dohromady? Můžete pomocí nějakých pravidel okouzlit i tu nejkrásnější dívku?“ ptá se Karel Janák, podle něhož scénář italských tvůrců „nabízí všechno, co má dobrá komedie mít“.

Hlavní roli mimoně žijícího ve vlastním vesmíru si zahraje Matouš Ruml. Jeho ochotné kamarády Jakub Prachař a Jan Dolanský. Dobré otcovské rady bude udělovat Miroslav Donutil. Premiéra komedie 10 pravidel se plánuje na březen příštího roku.