To nejlepší na konec? Clapton zakončuje turné v Praze

Praha - K padesáti letům na pódiu si britský kytarista Eric Clapton nadělil koncertní šňůru. Evropské turné zahájil v květnu ve Frankfurtu a zakončí ho dnes v pražské O2 areně. Do českého hlavního města se vrací po sedmi letech.

Čeští fanoušci mají na rozdíl od rakouských štěstí, jediný koncert ve Vídni totiž osmašedesátiletý Clapton před pár dny zrušil kvůli problémům s ploténkou. Vystoupil ale během svého turné v Hamburku, Lipsku, Rize nebo Lodži a nyní tedy i na pražském pódiu.

Na něm zazní zřejmě především nejslavnější nahrávky jeho mnohaleté kariéry, jako My Father's Eyes, I Shot the Sheriff, Layla, Crossroads nebo Cocaine. Clapton sice na začátku roku vydal album Old Sock, z něho ale naposledních koncertech hrál pouze skladbu Gotta Get Over.

Kapelu, která ho doprovází, sestavil přímo pro koncertní šňůru. Patří do ní jeho dlouholetí spolupracovníci Doyle Bramhall (kytara), Steve Jordan (bicí), Chris Stainton (piano a klávesy) a Willie Weeks (basová kytara) a dva nováčci Paul Carrack (varhany a klávesy) a Greg Leisz (pedal steel kytara).