Světová válka Z začíná. Je to pecka, říká Pitt

Svět decimuje epidemie, nakažení přibývají geometrickou řadou a napadají ty, kterých se nemoc ještě nedotkla. Vypukla Světová válka Z. A v ní se ocitá i Brad Pitt s klasickým dilematem hrdiny: zachránit svou rodinu, nebo celý svět? V českých kinech ji bude řešit od 27. června.

„Nechová se vlastně jako typický hrdina. Jeho chování je víc instinktivní. Jasně, nechce umřít, nechce, aby kolem něj někdo umíral, ale není to dané nějakým heroickým rozhodnutím. Je to vlastně antihrdina, člověk okamžiku,“ říká o expertovi na řešení krizových situací Gerrym, kterého hraje Pitt, režisér snímku Marc Forster.

Na kontě má třeba bondovku Quantum of Solace, kouzelné Hledání Země Nezemě, drama Ples příšer anebo komedii Horší už to nebude. Světová válka Z vychází z knižní předlohy autora hororů Maxe Brookse. Záměrem Forstera prý bylo vytvořit snímek ve stylu slavného konspiračního thrilleru Všichni prezidentovi muži, akorát v apokalyptickém duchu.

„Pracovat s Bradem je úžasné. Je to herec i producent, a to je znát. Pro nás oba to byla nová zkušenost, vrhli jsme se do tématu, které je probrané skrz na skrz, a vytvořit něco originálního nám dalo dost práce,“ přiznává Forster.

Reportáž o filmu (zdroj: ČT24)

Brad Pitt má o úspěchu thrilleru jasno: „Je to obrovská pecka. Myslím, že to bude hit letošního léta,“ domnívá se. O prázdninách vtrhnou na plátna i další blockbustery, k nejočekávanějším patří další díl ze série X-Men, do stejného apokalyptického soudku jako Světová válka Z pak patří Pacific Rim - Útok na Zemi, v němž Guillermo del Toro oživil mořské robotické obludy, aby se mohly pustit do války s lidstvem. Nevynechají ani osazenstvo českých kin.