Česká televize a Česká filharmonie posílají hudební i finanční popovodňové pohlazení

Praha - Mimořádný benefiční koncert na podporu rodin a domácností zasažených červnovými povodněmi připravila na středu 26. června Česká filharmonie. Jako sólista se představí klavírista Jan Bartoš, diriguje Jiří Bělohlávek. Na programu bude Mozartův Klavírní koncert d moll a Dvořákova Symfonie č. 8 G dur „Anglická“. Celý koncert, který se koná pod záštitou ministra financí ČR Miroslava Kalouska, vysílá v přímém přenosu od 20:00 ČT2 a ČRo Dvojka. Diváci mohou přispět zasláním dárcovské DMS zprávy během přenosu. Výtěžek z prodeje vstupenek bude věnován ve prospěch konta SOS Povodně 2013 organizace Člověk v tísni.

ČF a ČT přinášejí benefiční koncert (zdroj: ČT24)

„Impuls k uspořádání benefičního koncertu sice přišel ze strany České filharmonie, ale Česká televize neváhala ani vteřinu a výjimečná akce na podporu postižených povodněmi byla jednohlasně schválena,“ řekla mluvčí České televize Martina Fričová.

Mluvčí dále upozornila na to, že vytvořit prostor pro mimořádný program je pochopitelně pro televizi, kde se plánuje dlouho dopředu, obtížný úkol. „Nicméně v takto výjimečných situacích dokážeme operativně reagovat. V poměrně krátkém čase se nám vše podařilo zprodukovat a věříme, že akce přinese další finance postiženým,“ dodala Fričová.

„Pro nás je to možnost získat další finanční prostředky do veřejné sbírky. Lidé mohou posílat své příspěvky jednak na veřejné sbírkové konto (číslo: 72027202/0300) i pomocí dárcovských sms ve tvaru DMS SOSPOVODNE na číslo: 87777. Zatím se nám podařilo vybrat 33 milionů korun. My předpokládáme, že postižených rodin bude něco kolem 1 500, pro něž je zatím tato částka nedostatečná. V této chvíli děláme detailní šetření, objíždíme postižené rodiny a na tomto přímém zjištění budeme rozhodovat o konkrétních finančních částkách,“ uvedl povodňový koordinátor organizace Člověk v tísni Jiří Velenský.