Film Krásno bude možná krásně ujetý

Praha - Ondřej Sokol je uprostřed práce na autorském filmu Krásno. Populární režisér a herec slibuje film vtipný, chytrý, absurdní, napínavý s krimi zápletkou a překvapivou pointou. Snímek vznikl na motivy autobiografických událostí Martina Fingera a Ondřeje Sokola.

„Krásno není pouze film. Toto je film, který vychází ze skutečných událostí, které se nás natolik dotkly a ovlivnily naše životy, že se pro nás nejedná o běžné natáčení - je to naprosto osobní záležitost, zpověď a pokus vyrovnat se s minulostí. Krásno je totiž přehrada nad městem Šumperk, městem, kde jsme se s Martinem Fingerem narodili,“ prozrazuje Sokol.

Příběh začíná příjezdem dvou hlavních hrdinů do rodného Šumperka. Následuje zjišťování rodinné historie jednoho z přátel, zápletky kolem dědictví a nevyjasněných úmrtí rozjíždí spirálu cynických, místy vtipných, ale hlavně zamotaných situací. Jednou rozjetý kolotoč událostí se už špatně zastavuje…

Ondřej Sokol k filmu Krásno (zdroj: ČT24)

Ve středu padne poslední klapka. Aktuálně se ještě dotáčí první, retrospektivní scéna filmu. „Vím, že jsem odevzdal maximum… Nemám pocit, že by byla nějaká rezerva, kterou bych ještě mohl dotáhnout,“ dodal Sokol.

Krásno – Scénář: Ondřej Sokol, Martin Finger, Petr Vydra. Kamera: Tomáš Sysel. Hrají: Martin Finger, Ondřej Sokol, Jana Krausová, Karel Roden, David Matásek, Hana Maciuchová, Jan Kačer, Michal Suchánek a další.

Produkce: Daniel Strejc, Vojtěch Frič. Koprodukce: Česká televize.