Ostrava hraje všemi Colours. Hudební fanoušci sem!

Ostrava – Žijeme barvami! Areál v Dolních Vítkovicích je připraven na tisícovky milovníků hudby. Začíná tam totiž dvanáctý ročník oblíbeného letního festivalu Colours of Ostrava, který nabídne víc jak dvě stovky účinkujících. Na akci přibyla stage a pořadatelé se snažili vylepšit také technické zázemí. Mezi headlinery se blýskají jména jako Sigur Rós, Jamie Cullum, The xx nebo Woodkid.

Prostor ale dostanou také české kapely – namátkou třeba Tata Bojs, kteří si v rámci oslav čtvrtstoletí existence připravili speciální show. Své síly s nimi přeměří i Plastic People of the Universe nebo Sunflower Caravan a mnozí další. Oproti zahraničním jménům jsou domácí muzikanti přesto v lehkém nepoměru – na Colours vystoupí čtyřicet šest českých, ale šedesát zahraničních skupin, což je o patnáct víc než loni. 

Na pozvání kývli umělci z devětadvaceti zemí světa od Argentiny a Austrálie přes Kanadu až po Kamerun. 

Mimo muziky jsou pro návštěvníky připravené workshopy, divadelní představy, debaty, filmy ze zlatého fondu světové kinematografie a jiné zábavné (nejen adrenalinové) aktivity. Nudit by se neměly ani děti, pro něž je přichystaná dětská scéna s hlídáním. Novinkou je scéna Drive stage, jež se zaměří na současnou podobu country, blues či rockabilly. Příchozím na ní zahrají např. Radůza, Aneta Langerová, Zrní nebo Umakart. Nezapomeňme však na řadu výtvarníků a umělců, kteří zde dostanou možnost představit svá díla. V pátek a sobotu oživí centrum Ostravy ještě doprovodný program Colours Festival v ulicích. 

Pořadatelé akce se rozhodli zlepšit produkční zajištění, a tak fanoušky čeká jemnější povrch před hlavním pódiem, více zelených ploch nebo větší stanové městečko. Příznivce alkoholu jistě potěší i navýšený počet výčepních míst, nová velkokapacitní vinárna nebo více míst pro posezení venku i vevnitř. Největší změnou jsou však zvuková technická vylepšení nebo nárůst LED obrazovek.

Zrní
Zdroj: ČT24/Zrní

Zajímavosti

· staví se cca 7 km plotů

· veškerou techniku přiveze cca 90 kamiónů

· konstrukce hlavní scény váží 70 tun, je široká 43 metrů, vysoká 21 metrů

· celkově v areálu bude 230 m2 LED obrazovek, na samotné hlavní scéně jich bude 5

· 18.000 m2 travnatých ploch bez kempu, který je také na trávě

· cca 2.500 lidí se podílí na stavbě a provozu festivalu a areálu

· 260 členů ochranné služby na 175 pozicích

· 199 stánků, 749 stánkařů

 Festival končí v neděli 21. července. V následujícím videu si můžete „proklepnout“ pár vystupujících…