Zoufalství, radost, hysterie: „Švanďák“ zaostřuje na divadlo

Praha – Parchant Marilyn, Vladimirova děvka nebo Frankenstein – všechny tyto postavy z her Švandova divadla na Smíchově se úterkem počínaje sejdou na jednom místě. Ve spodním parteru Obchodního centra Nový Smíchov se totiž bude konat výstava fotografií z divadelních inscenací.

Třiadvacet černobílých velkoformátových snímků nabídne návštěvníkům smích, pláč, úžas a další herecké polohy, které během představení v okamžiku zaniknou. Fotoaparáty Patrika Boreckého, Michala Hančovského, Aleny Hrbkové nebo Alžběty Jungrové a dalších ale grimasy obličeje zachytily jednou provždy. Scéna ze Smíchova bude vystavovat až do 26. října. 

Expozice nese prostý název Zaostřeno na divadlo a zachycuje hlavně hry ze současného repertoáru. Mimo výše zmíněných jsou na plaketách zvěčněny i kusy Kdo je tady ředitel?, Krakatit či Kurz negativního myšlení, stejně tak ale i dámská inscenace CRY BABY CRY a v neposlední řadě také Nebe nad Berlínem (adaptace filmu). 

Ve čtvrtek tuto akci navíc doplní živé vystoupení ansámblu ze „Švanďáku“, kteří si role rozehrají přímo uprostřed kolemjdoucích a nakupujících. Mezi davy budou rejdit třeba Zuzana Onufráková, Petra Hřebíčková, Patrik Děrgel, Kristýna Frejová a další.