Betlémské náměstí zažije 2. kulturní noc

Praha - Letní multižánrový kulturní festival Betlémská kulturní noc zažívá svůj druhý ročník. Hlavní pořadatel Galerie Jaroslava Fragnera, tak jako vloni, oslovila na dvě desítky galerií, kaváren a dalších kulturních organizací včetně galerií U Prstenu, U Betlémské kaple či Fotografic nebo kina Ponrepo. Kulturou nabitá noc začíná v pravé poledne v Galerii Ztichlá klika, kde je připravena jednodenní výstava vzniklá speciálně pro tuto akci.

Zájemce čekají vernisáže, projekce, jam session, koncerty, komentované prohlídky a také autorská čtení Ivana Wernische, Petra Krále a Eugena Brikciuse, která proběhnou v Literární kavárně V Řetězové ulici 10, za hudebního doprovodu uskupení Opera Viva.

Nově bude do programu zahrnut i nedaleký Dominikánský klášter a kostel sv. Jiljí. Dále např. kino Ponrepo opět uspořádá projekci němých filmů za doprovodu živé hudby. V kavárně Standard představí mladí dokumentaristé z FAMU své krátké filmy. Na dvoře Náprstkova muzea vystoupí zpěvačka Eva Vrbková, dvůr Galerie Jaroslava Fragnera bude hostit legendární rockovou kapelu Krausberry, zatímco v samotné galerii si lze prohlédnout nejúspěšnější projekty v historii soutěže Young Architect Award, přičemž otevření expozice proběhne za přítomnosti architekty a designérky Evy Jiřičné.

Betlémská kulturní noc 2013 / program
Zdroj: ČT24/GJF

V samotném srdci dění, na Betlémském náměstí chystá občanské sdružení KampaNula –Prostřený stůl. „Zakoupením talonů v hodnotě 100 Kč zájemci získají skvělé 4 produkty z nabídky dobrot a nápojů, věnovaných na prostřený stůl okolními restauracemi. Talonů si každý může koupit i více, aniž by je vyčerpal, jen tím podpoří snahu organizátorů pomáhat postiženým. Výtěžek totiž půjde na konto sdružení Artevide a Citadela,“ zvou na akci zástupci KampaNuly, kteří zároveň upozorňují, že v případě špatného počasí je připravena i mokrá verze v přilehlé hospůdce.

Betlémská kulturní noc / KampaNula - Prostřený stůl
Zdroj: ČT24/KampaNula

Spolupořadatelé Betlémské kulturní noci 2013: Blues sklep, Divadlo Na zábradlí, Dominikánský klášter a kostel sv. Jiljí, Futurista Universum, Galerie Fotografic, Galerie Jedné věci, Galerie U Betlémské kaple, Galerie U Prstenu, KampaNula, Kino Ponrepo, Krásný ztráty, Literární kavárna Řetězová, Národní muzeum – Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur, Standard Cafe, U Kunštátů, Ztichlá klika, Krausberry, Kieslowski, Eva Vrbková, DJ Filip Týc a další.