Goodfellas slaví 5. narozeniny, spěchejte do Akropole

Praha - Kdo by byl řekl, že s tím, kolik toho už kapela Goodfellas během své existence zažila, oslaví teprve páté narozeniny? A jak jinak než slavnostním koncertem, jenž proběhne 28. října v žižkovském Paláci Akropolis. Pomocnou ruku jim přidají kapely Dolls in the Factory a britští hosté Long John Laundry, které „splašili“ při svých cestách. Pánové slibují zahrát jak starší, tak novější hity a možná se objeví i pověstné modré kšandy…

Se svým akustickým rockem objeli už celou republiku. Ta se jim postupně stala malá, a tak se Goodfellas vypravili i za hranice. Formace na sebe poprvé výrazně upozornila EP nahrávkou Sweet And Lowdown, po níž následovala debutovka Robbery Blues, kterou kapela natáčela v kalifornském studiu Philadephonic po boku amerického producenta Chrise DiBeneditta.

„Zvuk, který jsme si z Kalifornie přivezli, bychom v Česku jen těžko hledali. Viděli jsme, jak vzniká přímočarost a suverenita amerických kapel,“ prohlásili po návratu muzikanti. „Dokážeme vám, že i s akustickou kytarou můžeme vymlátit okenní tabulky a naštvat sousedy!“ dodávají.

Akustické písničkářství se správnou porcí rocku lahodilo i uším českých akademiků, a tak tyto „správné kluky“ obdarovala zlatou soškou Anděla za Objev roku 2011. Stejně výživně jim kvetla pšenka i v hudební anketě iReport.cz Žebřík, odkud si odnesli cenu ve stejné kategorii. Hudební web Musicserver.cz přidal album na seznam mezi pět nejlepších domácích desek roku. Robbery Blues se nakonec prokousal i za hranice - placku si můžou zakoupit fanoušci v Rakousku, Německu či Švýcarsku. 

Pokud nemůžete do koncertu dospat, mrkněte zatím na poslední videoklip Supersmooth, který vznikl v animačních studiích v Japonsku.