Dušičky? Ideální čas na promítání hororů! Běžte do Aera

Praha – "S hlubokým zármutkem v srdci Vám oznamujeme smutnou událost: Festival otrlého diváka pořádá jednodenní dušičkový speciál.„ Událost k pláči? Uvidí se. V kině Aero čekají dnes odvážné diváky čtyři “hrůzostrašné" tituly v tematicky vyzdobeném sále. Pietní událost startuje ve čtyři hodiny odpoledne, tak přijďte včas, ať se zesnulí neurazí.

„Nejen věrní otrlí diváci se nemohou dočkat dalšího ročníku festivalu, také my jsme si chtěli prodlevu před březnem nadcházejícího roku zpříjemnit otrleckou jednohubkou. Přijměte tudíž letos již druhé pozvání do pražského kina Aero, tentokráte na náležitě zasmušilé, byť současně i rozjařilé vzpomínání na mrtvé,“ zve za tým dramaturgů Festivalu otrlého diváka Jiří Flígl.

Program

16:00 Karneval duší

18:00 Krchov

20:00 Všechny roztleskávačky zemřou

22:00 Patrick

Halloween je pro sraby, chtělo by se říct. Namísto importovaného zahraničního svátku se organizátoři drží českých tradic a jako optimální den pro rozjímání nad životem a smrtí tak zvolili právě svátek dušiček. Festival otrlého diváka se snaží změnit náhled na jinak potemnělý svátek, jenž za ta léta podle něj získal punc akce pro důchodce. Událost v Aeru se snaží ukázat jeho skutečný potenciál podzimního dne, který se mimo uctívání zesnulých hodí také ke společnému promítání hororů.

Dušičkový speciál
Zdroj: ČT24/Festival otrlého diváka

Proti čemu se obrnit? Vedle klasického snímku Karneval duší, který bude uveden v režisérské verzi, se milovníci hřbitovů mohou těšit na Krchov. „Absurdními zákoutími žánrového mišmaše a polozapomenutého skvostu trashové produkce ze začátku devadesátých let provede publikum hlas dvorní hvězdy Festivalu otrlého diváka, kreativní překladatelky a tlumočnice Samanthy Bifidus, která každou projekci proměňuje v neopakovatelný divácký zážitek,“ slibují pořadatelé.

Nezůstane jen u starších snímků, kino má v zásobě novou hororovou komedii Všechny roztleskávačky zemřou připomínající teenage horory z osmdesátých a devadesátých let a remake snímku Patrick, jenž sice leží v kómatu, ale přesto může zabíjet.