Divadlo Ponec střílí do nevěrných partnerů Bouchačkou

Praha – Ruce vzhůru, nebo střelím! Tato věta dost možná (ne)zazněla v dnešní v premiéře divadla Ponec Bouchačka. Divadelně-taneční projekt režiséra Jiřího Pokorného a souboru DOT 504 se věnuje klasickému milostnému trojúhelníku, při němž padne jen pár slov…

Bouchačka v divadle Ponec má dnes premiéru (zdroj: ČT24)

Hlavními protagonisty hry jsou dvě ženy a jeden muž – Lukáš Homola, Kateřina Winterová a Halka Třešňáková. Bez hereckých akcí a výprav jsou odkázáni téměř výhradně na pohybové vyjádření expresivního tanečního divadla. Ostatně podle režiséra je v tomto typu díla nejlepší v danou chvíli nemluvit a místo toho se vrhnout rovnou k činům.

Bouchačka se vzdaluje tradičnímu pojetí tance a snaží se najít jiné možnosti pro vyjádření emocí a příběhu. „Prvky, které se tam dohromady klíčují, jsou stanoveny nikoliv z abstraktních modelů, ale z řeči, která není všední,“ láká diváky Pokorný.

Ten patří mezi nejvýraznější tváře českého divadla. Podobně jako soubor fyzického tanečního divadla DOT 504 Dance Company, který s velkým úspěchem procestoval různé evropské scény. Soubor sází na vysokou profesionalitu, kreativitu a především na stírání hranic mezi divadlem a tancem.