Dance Life Expo: Není tanec jako tanec

Brno - Dance Life Expo je největší taneční veletrh ve střední Evropě, který letos na brněnském výstavišti uvítal desítku tanečních mistrů z celého světa, 140 tanečních vystoupení a desetkrát tolik účinkujících. Příznivci baletu, společenských tanců nebo moderního street dance přijeli do Brna, aby změřili své síly v celé řadě soutěží.

„Podobných vystoupení jsme měli už hodně, takže žádnou nervozitu ani necítím. Není to mistrovství světa,“ popsala své pocity před soutěží tanečnice Veronika Klimešová, která přijela z Ostravy, aby se spolu s kamarádkami utkala v soutěži o nejlepší taneční tým. Nakonec postoupila až do finále.

„Byly tam nějaké chybičky, ale lidé, kteří tu choreografii neznají, si toho nevšimli,“ zhodnotila svůj výkon Klimešová. Dance Life Expo nabízí soutěže v indickém tanci, hip-hopu, orientálním tanci i pole dance, což je tanec u tyče. Druhý ročník veletrhu skýtá zájemcům také celou řadu seminářů a workshopů. Myslel přitom i na amatéry, kteří nikdy předtím netančili.

Organizátoři odhadují, že Dance Life Expo letos navštíví asi čtyřicet tisíc návštěvníků. Milovníci tance mohou na veletrh zajít ještě v neděli, kdy jsou na programu akrobatická show, ukázka standardních tanců nebo exhibice afrických tanců.

Dance Life Expo

Třídenní taneční veletrh Dance Life Expo končí na brněnském výstavišti v neděli 10. listopadu. Vstupné 160 korun zahrnuje také vstup na souběžný veletrh Sport Life. Dance Life Expo se prezentuje v rámci čtyř pódií v pavilonu E.