More Psychedelic Light, prosím! Na scénu vstupují Primal Scream

Praha - Skotští Primal Scream představí 18. listopadu v pražském Lucerna Music Baru své poslední album More Light. Do Čech se kapela vrací dva roky od turné, které věnovala oceňované nahrávce Screamadelica, která je dodnes hodnocena jako jeden ze zásadních hudebních počinů 90. let.

Album Sreamadelica získalo mimo jiné cenu Mercury Prize a pro skupinu se stalo nahrávkou, s níž budou všechny její další desky srovnávány - a kterou pravděpodobně jen tak nepřekonají. Překročit svůj stín se od té doby pokoušeli různými způsoby, včetně nešťastné písně Swastika Eyes. Ta zavařila nejen jim, ale i třeba Radiu Wave, které kvůli ní Rada Českého rozhlasu obvinila v roce 2008 z propagace fašismu.

Po tomhle přešlapu se Primal Scream poslušně vrátili k tomu, zač je jejich fanoušci milují - k lehce psychedelickým skladbám s chytlavými refrény. Na albu More Light, jež vyšlo v květnu letošního roku, jsou to zase oni, což oceňují i recenzenti. Například Daily Telegraph desku popsal jako „velké a ďábelské melodie“.

Primal Scream koncertují v Praze (zdroj: ČT24)

V Lucerně se Primal Scream připomenou od osmé hodiny večerní. Předskokanem koncertu bude pražská kapela NiceLand.