Metalová nálož v červnu i v červenci. Aerodrome se koná dvakrát

Praha – Festival Aerodrome nedávno ohlásil svého headlinera – Metalliku. Jejím červencovým vystoupením to ale nekončí, festival se totiž v Česku uskuteční hned dvakrát. Druhý termín pořadatelé oznámili sice později, koná se ale už 17. června a nabídne pořádně tvrdou nálož trojlístku Avenged Sevenfold, Roba Zombieho a Megadeth.

Ačkoliv jsou oba večery pořádány pod hlavičkou Aerodrome festivalu, zájemci si mohou zakoupit vstupenky zvlášť, nebo naopak využít zvýhodněné „kombinované“ vstupné na oba festivalové dny. Oba festivaly se uskuteční na stejném místě jako loni, tedy na holešovickém Výstavišti (Incheba Open Air). K termínu 8. července, kdy vystoupí zmíněná Metallica, ještě další jména přibudou.

V červnu na ně fanoušky nažhaví americká heavy metalová formace Avenge Sevenfold (A7X). Včetně letošní nahrávky Hail To The King vydali A7X do dnešního dne šest alb, za která získali řadu cen - např. Objev roku na MTV Music Awards (2006), několik Golden God Awards či „Album roku“ od prestižního časopisu Kerrang! za desku Avenged Sevenfold. V loňském roce byli na Golden God Awards rovněž oceněni za „nejoddanější publikum“.

Roba Zombieho téměř netřeba představovat. Zakladatel kapely White Zombie se v roce 1997 vydal na sólovou dráhu, během níž stihl vydat pět desek. Zpěvákův pseudonym napovídá, že si libuje v horrových filmech, videoklipech a za svůj největší vzor považuje kolegu Alice Coopera.

Metalovou nálož uzavřou Megadeth, která patří spolu s Metallikou, Slayer a Anthrax do tzv. „velké trash metalové čtveřice“. Na scéně se pohybují od roku 1983 a za tu dobu stihli své příznivce potěšit čtrnácti alby, z nichž nejedno dosáhlo na platinový prodejní certifikát či bylo nominováno na Grammy. Jejich poslední přírůstek - deska Super Collider - vyšel letos.