Nakoupit knížky pod stromek. Koná se první zimní Knihex

Praha - Po třech letních ročnících, které se odehrály na pražské náplavce, se knižní jarmark Knihex poprvé koná i v zimě, a to dnes od 10 do 21 hodin v hale číslo sedm tržnice v Holešovicích. Nabízí se tu možnost poklidně nakoupit vánoční dárky nebo prostě strávit sobotu ve společnosti milovníků a tvůrců krásných knížek, láká Knihex s podtitulem Knižní vánice.

„Nechceme se zařadit po bok mnoha hektických předvánočních prodejních trhů, chceme naopak vytvořit místo, kde si lidé od předvánočního shonu můžou odpočinout. Jednu zónu bychom chtěli vyčlenit jako čtenářský koutek, kde si bude možné v příjemných křeslech a s šálkem horkého čaje knížky náležitě vychutnat,“ zve Knihex své návštěvníky.

Na knižním jarmarku mají stánky nakladatelství Aldebaran, Baobab, Brody, Dauphin, dybbuk, FF UK, H&H, Host, G plus G, Karmášek, Kudla Werkstatt, Labyrint, Lipnik, Maťa, Meander, Napoli, Oikoymenh, Pavel Mervart, ROE, Rozmar, Rubato, Sanch, Teapot, Triáda, Trigon, Verzone, Volvox Globator, wo-men a 65. Pole.

Křest v rezidenci Schlechtfreund

Dále se účastní časopisy A2, Analogon, Full Moon, H_aluze, Hrana, Plav, Sedmá generace nebo papírnictví Papelote, Paragraph, Reformát, Voala a umělecká mapa ArtMap. Celý den navíc probíhá doprovodný program, totiž různé díly, autorská čtení, divadlo nebo muzika. Večer se koná slavnostní křest komiksové knihy Hovory z rezidence Schlechtfreund.

K dispozici budou dětský koutek, knihovna Librarium Mobile nebo antikvární stánek, kam můžou návštěvníci sami přinést knihy, a jiné kousky naopak získat. Vstup na Knihex je zdarma. Stránky Knihexu jsou zde; podívejte se také na Facebook.

Události v kultuře: V Praze se koná zimní Knihex (zdroj: ČT24)