The Crimson ProjeKCt připomene hity legendárních King Crimson

Praha - Rockové legendy ze skupiny King Crimson vystoupí 27. března v divadle Archa. Pod názvem The Crimson ProjeKCt zahrají největší hity kapely z let 1973 až 1996. Obsazení v kapele se v průběhu její existence výrazně měnilo. Stálým frontmanem King Crimson se v roce 1981 stal Adrian Belew a stálým baskytarisou Tony Levin, dodnes člen kapely Petera Gabriela.

King Crimson je legendární britská rocková skupina založená v roce 1968 kytaristou Robertem Frippem. Bývá zařazována mezi zakládající skupiny progresivního rocku, v její tvorbě se mísí vlivy nejrůznějších hudebních stylů. The Crimson ProjeKCt je odnoží King Crimson, v níž vystupují tři současní hudebníci původní legendární kapely. Se svolením a osobní podporou Roberta Frippa se převážně zaměřují na repertoár od začátku 80. až do poloviny 90. let.

Kapelu zde produkuje společnost Prague Music Performance (PMP), která přiváží do České republiky světové hudebníky a soubory také jako výjimečné učitele pro nastupující generaci hudebníků. V rámci akcí institutu v roce 2013 v Praze hostovali Alfred Brendel, Andrei Gavrilov, Paul Badura-Skoda, Ivan Moravec a Leon Fleihser. Projekt PMP vychází ze spojení vzdělávací instituce a festivalu. Zahrnuje koncerty, workshopy, interpretační soutěže, semináře a filmové projekce. Zaměřuje se na klasickou, jazzovou, alternativní a rockovou hudbu.