ČT hledá Nejchytřejšího Čecha

Na různých místech republiky se v těchto dnech koná rozsáhlý konkurz, ze kterého vzejdou účastníci velké zábavné show Nejchytřejší Čech. Ta se na obrazovkách České televize objeví na jaře letošního roku. Moderátorem bude Roman Šmucler, jeho sekundantem v roli „pouličního vědce“ se stane herec Jiří Havelka. Vítěz soutěže získá jeden milion korun.

„Zájem o účast přesáhl veškerá naše očekávání. Na čtyři konkurzy, které budou postupně probíhat v Ostravě, Brně, Plzni a Praze, se nám přihlásilo už přes dva tisíce lidí, což je ve srovnání s dalšími zeměmi, kde se lokální verze pořadu vysílala, jako jsou Německo a Velká Británie, skvělé číslo, přičemž stále narůstá,“ prozradil producent ČT Michal Reitler.

  • První konkurz se konal v Ostravě. „Dali docela přísné písemné testy a polovina je udělala. Čili se nám hlásí opravdu hodně chytří lidé,“ prozradil moderátor Roman Šmucler, který byl hostem pořadu Události v kultuře.

Z rozsáhlých konkurzů v největších městech České republiky vzejde 24 finalistů, kteří se zúčastní velkého souboje mozků před televizními kamerami. V mnoha disciplínách, které jsou pro zájemce o účast v Nejchytřejším Čechovi připraveny, si uchazeči prověří svoji inteligenci, pohotovost, logiku a bystrost.

Úspěšní uchazeči pak postoupí do dalšího kola na ústní pohovor. O svém postupu do finále budou účastníci informováni po ukončení konkurzů ve všech městech.

Kdo bude Nejchytřejší Čech? (zdroj: ČT24)
  • "Hrozně málo jim pomohou znalosti, potřebují spíš postřeh, potřebují mít schopnost orientovat se ve složité situaci, takže je to úplně něco jiného, taková soutěž tady opravdu ještě nebyla," prohlásil Šmucler.

Pět sobotních večerů budou mít diváci možnost sledovat unikátní „souboj mozků“ dvaceti čtyř finalistů, kteří budou soutěžit o postup do šestého večera, kam se dostane jen pět nejlepších. Zapojit do soutěže se budou moci i diváci a vést u obrazovek souboj, kdo je například nejchytřejší u nich doma.

Na internetových stránkách pak naleznou mnoho dalších informací včetně nejrůznějších testů. Podívejte se na stránky pořadu.