Damon Albarn se odhaluje v sólovém albu až na kost

Sundance - Zpěvák, klávesista a člen uskupení Blur nebo Gorillaz Damon Albarn natočil svou první sólovou desku. Představil ji při koncertu na filmovém festivalu Sundance a zároveň pustil do světa klip k singlu Everyday Robots. Stejnojmenná deska potěší jeho fanoušky 28. dubna.

Najdou na ní dvanáct skladeb. Na Sundance festivalu jich Albarn za doprovodu smyčcového kvarteta zahrál pět, včetně titulní Everyday Robots o odcizení moderního světa. S pomocí nejmodernějších technologií k ní už vznikl klip, v němž je Albarn postupně skládán - od nascanované lebky až po svou digitální tvář. 

Pětačtyřicetiletý hudebník má za sebou kromě účasti v uskupeních Blur a Gorillaz také třeba album Mali Music na podporu charitativní organizace v Africe či projekt The Good, the Bad and the Queen, který nahrál společně s baskytaristou Paulem Simonem a kytaristou Simonem Tongem. 

Ke spolupráci na svém sólovém debutu přizval průkopníka ambientu Briana Ena, zpěváka Bobbyho Womacka a Natashu Khanovou alias Bat for Lashes.