I v Česku to konečně Bublé. Swingem, popem a láskou

Praha - Michael Bublé je pro svou rodnou Kanadu stejně důležitým vývozním artiklem jako javorový sirup. Chvíli to trvalo, ale teď už jeho hvězda jen stoupá vzhůru. A bere to přes Česko, kde vystoupil vůbec poprvé. V pražské O2 areně naživo předvedl svým příznivcům, jaké to je „To Be Loved“.

Koncertní šňůru ke své stejnojmenné novince zahájil Bublé před začátkem léta v Londýně deseti koncerty, které si nenechalo ujít sto sedmdesát tisíc fanoušků. Po turné ve Spojených státech se s novým rokem zase vrátil do Evropy a na trase má i Prahu.

Přitom hudební kariéra pop-swingového zpěváka mohla dnes osmatřicetiletého Bublého minout, pokud by se mu splnilo přání, které má v Kanadě jistě hodně dětí - být hokejistou. „Strašně moc jsem chtěl hrát hokej profesionálně, ale neměl jsem na to dost talentu. Kdybych byl v hokeji jen trochu dobrý, zpěvákem bych se pravděpodobně nikdy nestal,“ připouští dnes trojnásobný držitel Grammy.

Ze začátku ale jeho desky zůstávaly bez povšimnutí, průlom přišel až v roce 2003, kdy vydal nahrávku pojmenovanou po sobě - jednoduše Michael Bublé. První zlatý gramofonek obdržel až v roce 2007 za album Call Me Irresponsible. Další získal za záznam koncertu Michael Bublé Meets Madison Square Garden a album Crazy Love.

Na svůj český koncertní debut přivezl novinku To Be Loved. Pětadvacet vyvolených fanoušků si ji mohlo poslechnout ještě před koncertem na zvukové zkoušce.