Nová Angelika svede české diváky už v únoru

Paříž – Mladistvým se zakrývaly oči, když se krásná a vzdorná Angelika podvolovala zohavenému, ale přesto milovanému Joffreymu de Peyracovi. Francouzský režisér Ariel Zeitoun se rozhodl legendární milenecký pár oživit a původní adaptaci románů Anne Golonové ze šedesátých let natočil v novém. Markýza andělů se v českých kinech objeví už letos v únoru.

Nová Angelika (zdroj: ČT24)

Michèle Mercierová a Robert Hossein si získali miliony diváků. Jejich charisma a síla překonat neuvěřitelné překážky jen proto, aby mohli být spolu, učarovaly kdekomu. Po čtyřiceti letech ale přichází do kin remake, v němž si hlavní roli ukořistili Nora Arnezederová a Gérard Lanvin.

Vášnivá šlechtična s vlasy jako požár byla pro většinu svých partnerů něco jako živelná pohroma. Jejího manžela nechal Ludvík XIV. ze žárlivosti popravit, v tom nová verze kopíruje tu starou. Hossein byl v roli Peyraca tak oblíbený, že ho tvůrci nechali ve třetím díle obživnout – dočká se nová Angelika třetího pokračování? Nebo si Zeitoun ukousl velké sousto a příznivci klasiky mu nedají nic zadarmo?

Roli úchvatné šlechtičny měla tehdy původně hrát Brigitte Bardotová. Ta ale kvůli nedostatku času odmítla. Příležitost tak dostala Mercierová.

Francouzsko-belgický film se natáčel na rakouských, ale také českých (Kromeříž, Telč) hradech a zámcích. V roli šéfa podsvětí se objeví Jiří Pomeje. Během natáčení bylo přísně zakázáno jakékoliv fotografování a herci byli vázáni mlčením o podrobnostech.