Žebřík má skoro hotovo, nominace jsou venku

Praha – Hudební anketa Žebřík odhalila nominované, o kterých rozhodli během lednového hlasování fanoušci. Kdo má tedy šanci dosáhnout až na samotný vrchol a odnést si vítěznou sošku? Nejvíc hlasů obdrželi rockeři Hentai Corporation a kapela Kryštof. V dalších kategoriích mohou uspět např. Vladimir 518, Dan Bárta, Lenka Dusilová, Monkey Business, Imodium a další.

Žebřík má mnoho kategorií, jednou z nich je i největší objev uplynulého roku. Na ten aspiruje idol dívčích srdcí Adam Mišík, písničkářka Lenny nebo skupiny Bags, Lola beží a We On The Moon.

Za nejlepší akci považují hudební fandové zatím Colours of Ostrava, Hrady.cz, Rock for People, Trnkobraní nebo Votvírák.

Do druhého kola poslali hlasující také Matěje Rupperta, Adriana T. Bella, Annu K., Celeste Buckingham, Lenku Novou, Anetu Langerovou či Vojtěcha Dyka. Kompletní nominace jsou k dispozici na oficiálních webových stránkách ankety.

„Jsem rád, že se do nominací prosadili hlavně ti interpreti, kteří loni natočili povedené nahrávky. Jak vidno, vydání regulérního alba si fanoušci cení stále vysoko a neberou je jen jako pozvánku na koncerty. Nominace taky potvrzují, jak je naše současná scéna vyrovnaná a v jistém smyslu bohatá. Bude to ještě napínavé,“ prohlásil ředitel cen Jarda Hudec.

Definitivní výsledky ankety budou známy až po druhém kole. Slavnostní ceremoniál proběhne 15. března na Fakultě umění a designu Západočeské univerzity v Plzni.