Masivní narozeniny. Dvacet let kapely Chinaski oslavilo 16 tisíc lidí

Praha - Dlouhej kouř, První signální, Můj svět a další písničky kapely Chinaski přilákaly do pražské O2 areny rekordních téměř 16 tisíc fanoušků. Masivním koncertem skupina oslavila dvacet let existence. Podívejte se na video:

Kapela Chinaski oslavila 20 let (zdroj: ČT24)

Koncert zahájily starší hity Můj svět a Vedoucí, které doprovázela statistika, ze které se fanoušci dozvěděli, že členové Chinaski za dvacet let hraní mimo jiné sjeli 1 283 pneumatik, ztratili 43 telefonů a přetrhli přes 800 strun. Největší koncert v historii kapely překvapil rekordním počtem fanoušků, kterých podle manažerky skupiny dorazilo 15 500.

  • „Polovinu života hraju v týhle vypráskaný kapele. Mám pocit, že jsme vlastně furt stejný,“ usmívá se frontman Michal Malátný. „Stále vepředu stojí mladý holky, pak mladí kluci a za nimi stojí jejich rodiče a naši vrstevníci.“

Během více než dvouhodinového koncertu zaznělo na 25 slavných hitů, vystoupily dva pěvecké sbory i výherkyně soutěže, kterou kapela vyhlásila na Facebooku. Coby hosté přijeli slovenští No Name. Při písni Šatna Chinaski vzpomněli na bubeníka Pavla Grohmana, který zemřel v roce 2007 při nehodě na motorce.

Kapela Chinaski vznikla v roce 1994 z formace Starý hadry. Sestavu tvoří zpěvák Malátný, kytarista František Táborský, trumpetista Petr Kužvart, saxofonista Štěpán Škoch, basák Ondřej Škoch a bubeník Ota Petřina. Zatím vydali osm řadových alb, novou desku chystají na podzim. K výročí připravili kompilaci 20 let v síti a knížku Poprvé.