Depešáci se zas vrací. Delta Machine roztočí pod střechou

Praha - Depeche Mode jsou v Česku pomalu častěji než doma. Jezdí sem úspěšně už pětadvacet let, dnes si půl roku od posledního koncertu zahrají v O2 areně. Opět je k nám zaválo turné k poslední desce Delta Machine.

Depeche Mode po půl roce hrají v Praze (zdroj: ČT24)

Britská kapela pojmenovaná po francouzském módním magazínu patřila k průkopníkům elektronické hudby a už od 80. let minulého století si udržují přízeň fanoušků. Skladby Walkin In My Shoes, Stripped, Black Celebration či Enjoy The Silence slyšel jistě každý. 

V Praze Depešáci hráli poprvé roku 1988, letos se do hlavního města vrací podeváté. Naposledy se představili v létě pod otevřeným nebem na stadionu v Edenu. Dnes večer show zopakují. Koncertní program se opět pojí s albem Delta Machine z loňského roku, k němuž od minulého vystoupení přibyl alespoň jeden nový singl - Should Be Higher. Depeche Mode na desce textově i zvukově mixují dřívější nahrávky Violator a Songs of Faith and Devotion a navazují tak na období své největší slávy. 

Překvapení se dnes večer na pódiu žádné nechystá - chybět nesmí divoký tanec s mikrofonem a později divoký tanec bez trička. Pod pódiem zase nezbytná černá barva, v níž budou oblečeny nejméně dvě generaci. Pro tu mladší, které by padesátiletý frontman Dave Gahan mohl připadat málo temný, přivážejí Depešáci také o generaci mladší hudební hosty - temný psychedelický projekt The Soft Moon ze Spojených států. 

Pro ty, co s nedostanou na koncert, máme náhražku v podobě jedné vynalézavé kolumbijské rodiny. Skladby Depeche Mode hraje na plechovky, struhadlo nebo rozprašovač:

Rodinná kapela hraje hity na struhadlo (zdroj: ČT24)