Máte v šuplíku scénář? Chce ho Ivo Mathé

Praha - Již pouze necelý týden zbývá k podání přihlášek všem zájemcům o účast ve scenáristické soutěži Filmové nadace RWE & Barrandov Studio. Dosud nerealizovaný scénář mohou autoři přihlásit do 28. února.

Ivo Mathé ve Filmu 2014 (zdroj: ČT24)

„Od roku 2006, kdy nadace vznikla, se zúčastnilo přes tisíc podaných žádostí, z nichž přes sedmdesát bylo odměněno,“ počítá předseda výboru Filmové nadace Ivo Mathé. Věnováno bylo téměř šest milionů korun. Realizovány byly třeba filmy Hlava - ruce - srdce režiséra Davida Jařaba nebo Poupata Zdeňka Jiráského.

Letos platí nová pravidla, která zájemci najdou na stránkách Filmové nadace. Uzávěrka se nově koná jedenkrát ročně právě k 28. únoru. Soutěží se v kategorii dosud nerealizovaný scénář celovečerního hraného filmu. Žádosti se podávají pouze elektronicky.

Příspěvky jsou přidělovány na základě hodnocení výboru nezávislých odborníků. Vítězné scénáře budou vyhlášeny během karlovarského filmového festivalu.

Filmová nadace RWE & Barrandov Studio podporuje českou audiovizuální tvorbu a snaží se hledat cesty k realizaci nových projektů. Hlavním partnerem je Česká televize.