Beck je back. Pokračuje komorní Morning Phase

Los Angeles - Nevyzpytatelný a svérázný americký písničkář Beck vydává novou desku. Po šesti letech, kdy koketoval i s ukončením kariéry, dokončil album Morning Phase. Desku, která je víc než cokoli nečekaně komorní.

Beck vydává novou desku (zdroj: ČT24)

44letý Beck je povětšinou na slovo skoupý - mlčí o sobě i své hudbě. Muzikant původem z Los Angeles zvolil umělecké jméno podle dívčího jména své matky. Vzdělání a hudební dovednosti nasbíral během cestování hlavně po Evropě. V 90. letech pobýval i v Českém Krumlově. Je držitelem hned několika cen Grammy.

Před dvaceti lety se z jeho prvního singlu Loser z debutového alba Mellow Gold stal celosvětový hit. Poslední studiové album Modern Guilt vydal v roce 2008. V posledních letech se věnoval například spolupráci na desce herečky a zpěvačky Charlotte Gainsbourgové.

Beckova dvanáctá deska Morning Phase obsahuje třináct skladeb a je typicky směsicí mnoha hudebních stylů. O své novince, jak je jeho zvykem, zatím neposkytl nikomu rozhovor, nenatočil ani jeden klip. Fanoušci si tak jeho poslední desku, která vyšla 21. února, mou užít jen postaru, tedy v audio stopách.