Mupeti ze Sezamové ulice se vrací. Přidá se i Ricky Gervais

Los Angeles – Žabák Kermit, slečna Piggy a další chlupaté a střapaté loutky se vracejí na plátna kin. Snímek Muppets Most Wanted měl premiéru v Hollywoodu, kromě plyšových loutek v něm hraje třeba komik Ricky Gervais.

Mupeti se vrací do kin (zdroj: ČT24)

V novém filmu Muppets Most Wanted se plyšáci zapletou do světa mezinárodního zločinu. Úspěšné turné po světových divadlech se začne komplikovat, když se na scéně objeví dvojník Kermita, nebezpečný trestanec Konstantin. 

Snímek opět kombinuje hrané a animované scény. Největší lidskou hvězdou je zřejmě britský komik Ricky Gervais také coby padouch. „Nejsem zase tak velký darebák. Konstantin je horší než já. V zákulisí nás ale spojovala naše nechuť ke slečně Piggy. Ona je noční můra,“ říká populární komik, který se proslavil díky seriálu Kancl.

Vedle něj a oblíbených maňásků se ve filmu objeví mnoho dalších slavných herců, mimo jiné Tom Hiddleston, Christoph Waltz, Danny Trejo, Tina Fey nebo Ty Burrell. Režií nového filmu byl opět pověřen James Bobin, který již režíroval předchozí film Mupeti. Vytvořil také úspěšný komediální hudební seriál The Flight of the Conchords.

Plyšoví Mupeti se v americké televizi představili poprvé v roce 1969 v seriálu, který je v Česku známý pod názvem Sezame, otevři se. Na rozdíl od jiných animovaných seriálů, které děti pouze baví, tento se zaměřil na program, který by se dal nazvat „škola hrou“. Seriál se stal úspěšným evergreenem televizních stanic po celém světě.