Ženy a štěstí. Pharrell Williams víc nepotřebuje

Los Angeles - Hudební producent roku 2013 Pharrell Williams vydal začátkem března svou druhou sólovou desku. Po mimořádně úspěšné spolupráci s Daft Punk opět potvrdil, že současný pop ovládá dokonale.

Pharrell Williams rozumí popu i ženám (zdroj: ČT24)

Po sólovém projektu In My Mind, který vydal v roce 2006, Wiliams už žádné další sólové album neplánoval. Přesvědčila ho nahrávací společnost, která cítila slušný komerční potenciál. A tak Pharrell Williams skládal, stříhal, nahrával, měnil, textoval, zpíval, tančil, promýšlel, konzultoval a také se svou prací dojímal. Výsledkem je deska G I R L. 

„Jmenuje se G I R L. Všechno velkými písmeny. Mezi každým písmenem jsou dvě mezery. A důvodem toho je, že jsem chtěl udělat album, které vyjádří celou škálu mého obdivu k ženám,“ tvrdí Williams.

Na novém albu se drží svého návratu ke zvuku funku a soulu sedmdesátých let. Po globálním úspěchu se není čemu divit, že k jedné písni si přizval i francouzské elektronické duo Daft Punk, díky němuž získal v lednu 2014 čtyři ceny Grammy. Jednu píseň nazpíval s Aliciou Keys. 

Nové desce přeskakovala už koncem loňského roku skladba Happy. Nominaci na Oscara píseň z filmu Já, padouch 2 neproměnila, stále ale boduje ve světových hitparádách.