Za roli inspirovanou osudem Simony Monyové dostala Stašová Zlatý kotouč

Tiburon (USA) – Cenu za nejlepší ženský herecký výkon převzala na filmovém festivalu v Tiburonu Simona Stašová za roli ve filmu Sebemilenec. Podle románu Simony Monyové ho v brněnském studiu České televize natočil režisér Filip Renč. V premiéře ho mohli diváci vidět na obrazovkách ČT v prosinci. Stašová si Zlatý kotouč (Golden Reel) převzala na pátečním závěrečném ceremoniálu.

„Potěšilo mě, když řekli, že takový film tu ještě neměli. Tak odvážný, který by je zasáhl přímo jehlou do srdce. Ten jsme museli přivézt z Evropy,“ zhodnotil ocenění pro herečku ve svém filmu režisér Filip Renč.

Ve filmu o životním utrpení se vedle Simony Stašové objevuje herec proslulého Činoherního klubu Jaromír Dulava. Dramatický příběh úspěšné podnikatelky vznikl na základě skutečných událostí ze života spisovatelky Simony Monyové. Stejně jako hlavní hrdinka filmu zažívala ve svém vztahu psychický i fyzický teror, kterému neuměla vzdorovat.

Festival v Tiburonu přináší porozumění světu skrze film

Mezinárodní filmový festival v Tiburonu (TIFF) se snaží zprostředkovat lidem širší chápání světa a různých kultur prostřednictvím filmů z jeho nejrůznějších koutů. Usiluje o zvyšování mezikulturní tolerance, cílem je kulturní obohacení a zvýšení kulturního povědomí. Vytváří rovněž platformu pro nezávislé filmaře.