Blondie Forever. Čtyřicet let na scéně slaví novou deskou

New York - Kapela Blondie oslavila svých 40 let novou deskou s prostým názvem Blondie Forever. Američtí rockeři Blondie zažili největší slávu v sedmdesátých letech, na začátku milénia vstoupili do hudební síně slávy.

Blondie vydávají novou desku (zdroj: ČT24)

Po čtyřiceti letech jsme stále tu, vzkazují Blondie hudebním fanouškům. „Je to úžasné, stále jdeme,“ říká Chris Stein. „Nemůžu tomu uvěřit,“ směje se jeho partnerka Debbie Harry, jejíž blonďatá hříva dala dvojici název. Na desce Blondie Forever doplnili 13 nových skladeb svými největšími hity. Nové písně přinášejí zvuk inspirovaný karibskými rytmy.

Jako Marilyn Monroe

Kapela z New Yorku se poprvé objevila na scéně koncem sedmdesátých let, nejznámější song Heart of Glass vyšel na desce Parallel Lines v roce 1978. Dvě dekády se pak udrželi na špičce hudebních žebříčků. Nejen díky zvuku, blonďatá frontmanka záhy získala titul nejvíc sexy zpěvačky století. Ke světlé hlavě ji inspirovala Marilyn Monroe.

„Když jsem byla malá holka, představovala jsem si, že jsem Marilynina dcera, protože jsem věděla, že mě rodiče adoptovali,“ vypráví zpěvačka. „Chtěla jsem být jako ona, proto jsem se rozhodla, že si odbarvím vlasy,“ vysvětluje Debbie, která chtěla být stejně sexy jako slavná Marilyn. V roce 2006 vstoupili Blondie do Rokenrolové síně slávy.