Bowie, Limp Bizkit i Kryštof: Kvalitní nahrávání hledej v českém Sonu

Praha – Kryštof s poslední deskou Inzerát dokázali téměř nemožné – vrátit se na pódia s velkou pompou a v nejlepší formě, v jaké kdy byli. Sen natočit a vydat úspěšné album by si přála většina hudebních skupin. Nahrávání a příprava zabere často i několik týdnů. Jak probíhá natáčení v jednom z nejlepších českých studií Sono Records?

Sono Records: Česká špička v nahrávání (zdroj: ČT24)

V nenápadné vesnici Nouzov u Prahy totiž existuje nahrávací studio světových parametrů. A právě tady se rodí nástupce výše zmíněného Inzerátu. „Když pomineme světové vybavení studia, tak pro nás je tohle místo důležité a inspirativní. Nejenom, že si můžeme odskočit zrelaxovat do přírody, ale můžeme se tady zavřít a věnovat se nahrávání nové desky,“ vyzdvihl výhody studia baskytarista kapely Kryštof Nikolaj Arichtev.

Za léta fungování studia v něm nahrávali i slavní zahraniční muzikanti. Mimo jiné tady vznikala i Oscarem oceněná hudba k filmu Once, kterou nahrávali Markéta Irglová s Glenem Hansardem. Srdcem studia je potom režie s vybavením na nejvyšší úrovni.

Díky své enormní velikosti (dříve na místě býval taneční sál) umožňuje studio také nahrávání velkých symfonických orchestrů nebo početných rockových kapel. Sedmičlennému Kryštofu se větší prostory také hodí.

„My jsme se do velkého studia vrátili po mnoha letech z těch malých digitálních. To hlavně proto, že to chtěli naši američtí producenti. A umožňuje nám to nahrávat živě písně, jako třeba ty z posledního alba, nebo respektive z toho, co připravujeme,“ prohlásil frontman Richard Krajčo.