V Paříži bychom vás nečekali, pane Nárožný

Praha – Petr Nárožný se 9. června poprvé vypraví do Paříže. Alespoň tak učiní v roli výběrčího přímých daní Maxima ze hry V Paříži bych tě nečekala, tatínku, kterou uvede Divadlo Palace. Komedii francouzského autora Jeana Barbiera režíruje Jan Novák, do češtiny hru přeložil Jan Cimický.

Manželku ministra financí Jana Šťastného si zahraje Simona Postlerová, v dalších rolích se objeví Jana Malá, Miroslava Pleštilová nebo Jan Čenský.  

„Představení budou moci vidět i zájemci na mimopražských zájezdech. Například 11. června na scéně Teatro Wüstenrot v Bratislavě a o den později v Kulturním centru Semilasso v Brně,“ uvedl Václav Hanzlíček z agentury Harlekýn. Autora komedie Jeana Barbiera označil za nejznámějšího současného autora konverzačních komedií ve Francii a pokračovatele tradice bulvárního divadla ve stylu feydeauovských frašek.

A o co vlastně kráčí? Výběrčí přímých daní ze zapadlého provinčního městečka se jednoho dne rozhodne, že překvapí svoji dceru a navštíví ji v Paříži. Starostlivý otec s podivem zjišťuje, že jeho milovaná dcera už nepracuje v pojišťovně, ale je společnicí ve světě velké politiky a obchodu, kde se rázem ocitá i on. V tomto spletitém prostředí se rychle zorientuje, a když okouzlí manželku svého nejvyššího šéfa, zcela to změní jeho život a po uragánu záměn i budoucnost jeho dcery a dokonce i složení vlády.

Od roku 1998 spolupracoval Nárožný s agenturou Harlekýn už šestkrát. Všechny inscenace se navíc dodnes s úspěchem hrají.