Výhled do kina: Co nás ještě letos čeká?

Praha – Do českých kinosálů míří z amerického kontinentu filmy s velkým potenciálem a přímo hvězdným obsazením. Diváci se mohou těšit na akční válečný film s Bradem Pittem, komedii s Jimem Carreym a drama se sedmnáctiletou talentovanou Chloë Grace Moretzovou. Bude se umírat i zachraňovat a nekteří se u toho pokusí nevypadat úplně „blbě“.

If I Stay / Zůstaň se mnou

  • „Nemůžeš se v té zkušebně schovávat navěky.“

Jako předloha k filmu posloužila uznávaná kniha od Gayle Formanové. Snímek půjde do tuzemských kin 21. srpna a hlavním tahounem je mladá herečka Chloë Grace Moretzová, která hrála například v nejnovějším remaku thrilleru Carrie či v divácky známějších filmech Kick-Ass, kde ztvárnila „křehkou dívenku“ Hit Girl. Již podle traileru je jasné, že půjde o velice silný film s dojemným příběhem. Mladá talentovaná cellistka Mia Hallová chce budovat kariéru, ale to se neslučuje se vztahem s láskou jejího života Adamem. Najednou je ale postavena před daleko vážnější problém a musí učinit přímo životní rozhodnutí.

Dumb And Dumber To / Blbý a blbější 2

  • „Zavoláme sestřičku, aby mi vytáhla katetr.“ „Na to není sestřičky potřeba.“

Koncem roku jde do kin pokračování velice úspěšné komedie Blbý a blbější z roku 1994. Jim Carrey a Jeff Daniels si opět zahrají pár ne zrovna vysoce inteligentních přátel. Ti se tentokrát vydají z psychiatrického oddělení rovnou za novým dobrodružstvím, a to hledat ztraceného syna. Jestli se podařilo na předešlý film s důstojností navázat a nabízí stejně šílenou a akční podívanou jako první díl, se mohou diváci přesvědčit v kinech od 27. listopadu. 

Fury

  • „Jestli si myslíte, že to nemůže být horší, mýlíte se…“

Brad Pitt si opět zahraje postavu s významným postavením v druhé světové válce, ale Fury se od Hanebných panchartů liší. Válečné drama je plné zvučných jmen a kromě Pitta ve filmu uvidíte Shiu LaBeoufa a nebo třeba Logana Lermana. Diváci se snímku dočkají 13. listopadu, na kdy je stanovena premiéra. Film nabízí realistický náhled na posádku amerického tanku, děj se odehrává v roce 1945 a mapuje pád nacistického Německa.