Studenti vyměnili twitter za papír, tužky a štětec

Hongkong - Ulice Hongkongu se proměnily v jedno barevné umělecké dílo. Studenti, kteří tam v posledních týdnech bojují za změnu volebního systému, se rozhodli vyjadřovat své prodemokratické názory nejrůznějšími způsoby, zejména výtvarně. Právě umělecké vlohy mladých lidí obdivuje designér Douglas Young.

Hongkong se proměnil v jedno umělecké dílo (zdroj: ČT24)

Designér je fascinován, kolik mladých lidí tu v sobě skrývá výtvarný talent. U mnohých vyplul na povrch až v posledních týdnech, při protestech za demokratické volby. „Tohle je pro mě to nejkrásnější, co jsem kdy viděl. Z té ošklivé budovy to dělá něco o moc hezčího,“ ukazuje Young výtvory demonstrantů.

Podle umělce se studenti díky akcím dokázali vrátit k tradičním způsobům vyjadřování. Místo počítačů a mobilních telefonů vzali do ruky papíry, tužky a štětce. „Tohle mi hodně připomíná Twitter, ale papírový twitter… Twitter ze staré školy, pokud něco takového existuje,“ říká umělec. Young doufá, že umělecká díla v ulicích vydrží co nejdéle a že je lidé budou moci obdivovat i poté, co budou všichni protestující žít svůj každodenní život.