Drogerie dm preventivně stahuje kojenecký příkrm Babylove kvůli chloru

Společnost dm drogerie markt preventivně stahuje z trhu kojenecký příkrm Babylove s jahodami, malinami a jablky. Ve výrobku s minimální trvanlivostí do 5. července 2019 našla při vlastních kontrolách zbytky čisticího prostředku s obsahem chloru. Zákazníkům se firma omlouvá.

Drogerie dm z trhu stahuje bio ovocný příkrm s hmotností 190 gramů, který je určen pro děti od ukončeného čtvrtého měsíce věku. Datum trvanlivosti je podle firmy uvedeno na boční straně víčka. Lidé mohou výrobek vrátit v prodejnách dm, peníze dostanou zpět.

Babylove
Zdroj: dm-drogeriemarkt.cz

„Chlorát se mohl do příkrmů dostat v důsledku použití chlorované vody během zpracování surovin, případně při dezinfikování přístrojů používaných při zpracování surovin,“ uvedla firma. Zvýšený příjem chlorátu v jediném dni může u lidí vést k omezení schopnosti krve vázat kyslík a může bránit příjmu jódu.

V prosinci dm drogerie stahovaly jiný typ příkrmu

Výrobek značky Babylove nemusel z trhu poprvé. Koncem prosince firma oznámila, že preventivně stahuje jednu výrobní šarži ovocného příkrmu s vločkami Babylove pro děti od šesti měsíců, protože do výrobku se mohly dostat malé částečky gumy. Šlo o šarži 20624874 s minimálním datem trvanlivosti 13. října 2019.

Společnost dm drogerie markt zahájila činnost v Česku v roce 1992 jako dceřiná firma stejnojmenné rakouské společnosti. O rok později otevřela první prodejnu v Českých Budějovicích, nyní má v Česku 224 obchodů. Ve firmě pracuje víc než 2800 lidí, ve finančním roce 2016/2017 tržby drogistického řetězce dm stouply o osm procent na 7,13 miliardy korun.