Podivné triky Kouzelného dědy. Klienti podávají žaloby na slevový server

Žaloby na slevový server (zdroj: ČT24)

Desítky oklamaných klientů podávají trestní oznámení a chystají hromadnou žalobu na slevový server Kouzelný děda. Případ začíná řešit policie.

Koupili si poukaz na ubytování v hotelu s wellness. Když ale přijeli, hotel neexistoval, byl zavřený anebo v něm wellness nefungovalo. Takový je výsledek nákupů na tomto slevovém portálu.

Lada Shorná si pořídila za necelé tři tisíce korun poukaz, který slibovat zámeckou romantiku pro dva. Jako dárek tchýni k osmdesátinám.

„V srpnu jsme udělali rezervaci. V té době telefonní číslo i e-mailová adresa fungovaly,“ říká. Odjet měli za týden, teď ale náhodou zjistila, že hotel je mimo provoz.

Hotel ve Spáleném Poříčí je zavřený už od poloviny září, přesto sem podle místních stále jezdí turisté, kteří v něm přes slevový portál mají zaplacené ubytování.

Vrácení peněz se klienti nedomohli

Není to ale jediný problém tohoto slevového serveru. Pobyty prodával také do hotelu v Herálci, i ten je ale zavřený. Na Šumavě zase hotel vůbec neexistoval. Vrácení peněz se však řada klientů nedomohla.

Zástupci slevového serveru Kouzelný děda uvedli ve vyjádření pro ČT, že „vzhledem k počtu reklamací, které skokově vznikly, není technicky pro portál, který je zpracovává ručně a ne automaticky, možné reklamace řešit tak rychle, jak by si zákazníci přáli, tedy ihned.“

Mluvčí pražské policie Jan Daněk řekl, že poškozených by po celé České republice mohlo být možná i několik desítek. Policie proto rozhodne, který její útvar bude tento případ zpracovávat.  

Na policii se chystá také paní Shorná. Už proto, že portál i hotely patří členům jedné rodiny.