Na zápas Česka se Španělskem vsadili fanoušci přes 50 milionů korun

České sázkové kanceláře se na evropský fotbalový šampionát těšily. Předpokládají, že jim vynese rekordní tržby. Pomoci by měly i netradiční sázky, například na to, zda hráč někoho kousne, nebo zda dá Zlatan Ibrahimovic gól.

Nejvíce se dosud sázelo na duel České republiky a Španělska – více než 300 tisíc tiketů, celková suma přes 50 milionů korun. Drtivá většina zákazníků však věřila ve výhru favorita turnaje, Španělska. Kurz na Španělsko byl před zápasem 1,45. Na výhru Česka 8,5.

V poločase se kurzy změnily, na Španělsko vzrostl na 1,65, na českou výhru byl kurz 10. Zásadní zvrat nastal v osmdesáté sedmé minutě, kdy jihoevropané vstřelili gól. Poté byl kurz na Čechy už pět set ku jedné. 

Nahý fanoušek na hřišti

Během zápasů si mohou sázkaři vsadit na střelce gólů, ale také na to, zda zápas přeruší vběhnutí nahého fanouška na hřiště (kurz 10:1). Anebo že některý z hráčů bude vyloučen za pokousání soupeře, jako se tomu stalo na MS 2014 v Brazílii. Tam pokousal svého rivala uruguayský útočník Luis Suárez. Nyní je na podobný incident vypsán kurz 50:1.

Sázet mohou lidé na to, kdy například skončí cesta Albánie, České republiky nebo Walesu. Samozřejmostí jsou sázky na nejlepší střelce všech týmů nebo na to, jak týmy dopadnou ve skupině. Zájemci si mohou tipnout, který rozhodčí bude pískat finálový zápas. Největšími favority jsou aktuálně Damir Skomina ze Slovinska a anglický Mark Clattenburg.

Při zápasu Irsko – Švédsko si mohli lidé vsadit i na jednoho hráče. A to na hvězdu švédské reprezentace Zlatana Imbrahimovice a na to, že vstřelí první branku. S českým týmem se váže jeden rekord. V kurzu osm set ku jedné se vypisuje sázka na to, že Česko vyhraje finále nad Německem a Thomas Müller nedá penaltu. Naopak jeden z nejnižších kurzů je na to, že polský útočník Robert Lewandowski dostane žlutou kartu za simulování (3:1).