Skupině Rockway nestojí nic v cestě a může koupit prodejce dovolených Invia.cz

Největší internetový prodejce dovolených v Česku Invia.cz přejde z polských rukou pod investiční skupinu Rockaway. Koupi schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) a jeho rozhodnutí je už pravomocné. Prodejce dovolených prodává polský fond MCI Management za 325 milionů zlotých (dvě miliardy korun).

„ÚOHS ve zjednodušeném správním řízení zjistil, že spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže,“ uvedl předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Společnost Rockaway Capital vedle investic v oblasti internetu podporuje začínající technologické firmy (podle internetových stránek firmy jde o podporu více než 30 projektů). Působí v Praze, San Francisku a brazilském Sao Paulu. Jediným akcionářem firmy je třicátník Jakub Havrlant. Ten v minulosti mj. založil firmu Bezrealitky.cz. Později ji prodal nadnárodní skupině Allegro Group.

Celá skupina Invia loni v Česku, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku přeprodala zájezdy a další cestovní služby za sedm miliard korun, meziročně o miliardu korun víc. Podle výroční zprávy zisk společnosti Invia.cz připadající vlastníkům v roce 2014 dosáhl 74 milionů korun. Většinovým akcionářem firmy je podle zprávy fond MCI Private Ventures FIZ. Menšinové podíly vlastní Michal Drozd a AMC III (Malta) Limited.