Starbucks v Praze otevře první kavárnu už na konci ledna

Praha - Společnost Starbucks Coffee otevře na konci ledna v Praze svoji první tuzemskou kavárnu. ČTK to dnes sdělila firma. Pobočku otevře ve spolupráci s partnerem AmRest Holdings N.V, s nímž Starbucks loni v květnu podepsal takzvaný joint-venture. Firma AmRest bude zodpovědná za vývoj a provoz kaváren Starbucks v ČR, Polsku a Maďarsku.

Kavárna bude v historickém centru hlavního města v Grömlingovském paláci na Malostranském náměstí. Společnost budovu po renovaci navrací k jejímu původnímu účelu, stane se tak opět kavárnou a místem pro setkávání místní komunity, uvádí firma v tiskové zprávě.

Značku Starbucks má po celém světě přes 15.000 kaváren. Mimo Spojené státy je zastoupena ve více než 40 zemích, loni otevřela první provozovnu v Rusku, letos chce kromě střední Evropy expandovat také na bulharský a portugalský trh. Ve čtvrtém finančním čtvrtletí končícím v září firma zvýšila čistý zisk o 35 procent na 158,5 milionu dolarů díky růstu cen a počtu poboček.

AmRest provozuje restaurace ve střední a východní Evropě. Spravuje 252 restaurací KFC, Pizza Hut, Burger King, freshpoint a Rodeo Drive v ČR, Polsku, Maďarsku, Bulharsku, Srbsku a Rusku. Na značku KFC a Pizza Hut vlastní AmRest licenci společnosti Yum! Brands Inc. Na základě dohody s Burger King Europe GmbH společnost AmRest provozuje prostřednictvím licence také restaurace Burger King Restaurants. Freshpoint a Rodeo Drive jsou vlastními značkami společnosti AmRest.