Na olympiádě v Pekingu má jezdit 650 octavií

Praha - Automobily Škoda budou podle deníku E15 vozit účastníky letních olympijských her v Pekingu. Koncern Volkswagen totiž jako hlavní sponzor organizačního výboru poskytne flotilu šesti tisíc automobilů, která se bude skládat ze 4 350 volkswagenů, 650 škodovek a z tisíce vozů audi.

Všech 650 škodovek bude pocházet z výrobní linky šanghajské továrny koncernu. „Protože se v Číně vyrábějí jen octavie, mám za to, že všech 650 vozidel budou právě octavie,“ uvedl Jaroslav Černý z mladoboleslavské firmy.
 
Škoda Auto tak výrazně marketingově zapůsobí v zemi, která se pro ni má již letos stát největším trhem na světě. Automobilka předpokládá, že v Číně letos prodá přes 60 000 octavií. Podle Černého Škodu Auto účast na olympiádě nic nestála. „Peníze jsou pouze ze strany Volkswagenu. My přispíváme jen auty,“ řekl pro E15 Černý.
 
Koncern Volkswagen se bude podle deníku na olympijské půdě prezentovat v několika expozicích. Každá značka (Volkswagen, Audi, Škoda) bude mít k dispozici přes dva tisíce metrů čtverečních plochy.
 
Volkswagen a řecký importér Kosmocar jsou navíc oficiálními automobilovými partnery Řeckého olympijského výboru. Poskytli třicet aut na 137 tisíc kilometrů dlouhou olympijskou štafetu mezi Olympií a Pekingem.
 
Škodovka je dlouholetým sponzorem několika významných sportovních aktivit. Od roku 1992 je generálním partnerem českého olympijského týmu. Od stejného roku je hlavním sponzorem mistrovství světa v ledním hokeji a zůstane jím minimálně do roku 2011. Od roku 2004 se Škoda stala hlavním partnerem Tour de France, Giro d'Italia, The Tour de Swisse, Deutschland Tour a dalších podniků pořádaných mezinárodní cyklistickou federací UCI. Jako partner této organizace je zároveň hlavním partnerem světového šampionátu v silniční cyklistice, napsal E15.